Kasat fiskale nuk do të hidhen, do të ndryshojnë funksion

Diel, 15 September 2019 10:28

Kasat fiskale nuk do të hiqen nga përdorimi, por do të shërbejnë vetëm si printera fiskalë. Sipas ekspertit kontabël, Sotiraq Dhamo, sistemi i ri i fiskalizimit përkthehet në kosto shtesë për biznesin dhe nuk e lufton informalitetin. 

“Faturat do të përpilohen në sistem dhe do të printohet ose në kasën fiskale ose si faturë me një printer tjetër. Nuk do të ketë funksionin që ka sot”, thotë eksperti.

Sotiraq Dhamo shprehet skeptik mbi mënyrën e zbatimit të sistemit të ri të deklarimeve “online”, ndërsa propozon implementimin e tij me faza për të shmangur të gjitha problemet që mund të shfaqë në vijimësi procesi, shkruan A2CNN. 

“Mund të aplikohej si pilot ose në një sektor të caktuar, për shembull te restorantet. Ose vetëm në Tiranë dhe Durrës”, shprehet Dhamo.

Bizneset do të mund të dorëzojnë kritikat dhe rekomandimet e tyre mbi fiskalizimin deri më 15 shtator pranë Ministrisë së Financave, e cila pritet të bëjë publike shifrën totale të kostove në fund të këtij muaji.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Bashkia e Tiranës nuk ka vende në kopshte e çerdhe për 80% të fëmijëve

Politikë

Bashkia e Tiranës nuk ka vende në kopshte e çerdhe për 80% të fëmijëve

  80% e fëmijëve në moshë çerdheje dhe kopshti në Bashkinë e Tiranës nuk gjejnë dot një vend në strukturat publike. Prindërit rrëfejnë se pranimi i fëmijëve kryhet përmes procedurave diskriminuese...

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Kronikë

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Një atentat mafioz me tre viktima dhe një të plagosur është regjistruar mesnatën e kaluar në Memaliaj, ku shënjestër e atentatit kanë qenë anëtarë të fisit Kalemi. Sipas autoriteteve policore, ngjarja...

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

Kronikë

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

  Vetëvrasja e Olsi Obros, njerit prej të akuzuarëve për mashtrimin e rëndë të qytetarëve duke i zhvatur me mikrokreditë, bashkëshortja e të cilit gjithashtu Elda Ibro, administratore e Micro Credit Albania...