Italia me rregulla të reja, rikthen karantinën. Çfarë duhet të kenë parasysh qytetarët shqiptarë para se të nisen për udhëtim

Saturday, 31 July 2021 09:48

 


Italia ka vendosur rregulla të reja për qytetarët që duan të hyjnë në territorin italian. Kështu, ministria e Jashtme e Shqipërisë njofton se duke nisur nga sot, 𝟯𝟭 korrik 2021, të gjithë qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt vendit fqinj, bazuar mbi rregullat e reja.

rinas

Sipas rregullave të reja, qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular.

Po ashtu 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗯𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗶𝘇𝗼𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝗸𝘂 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈.

“Përpara nisjes duhet plotësuar formulari 𝐏𝐋𝐅. Qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular. Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë). 𝗚𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂, 𝗾𝘆𝘁𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝘀𝗵𝗾𝗶𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲̈, 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗯𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗶𝘇𝗼𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝗸𝘂 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈. 𝗣𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗮𝘁𝗮 𝗾𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈ 𝗽𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗲 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗺𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗲𝘀 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁𝗮𝘃𝗲”, thuhet nje njoftim.

NJOFTIMI I PLOTE
Duke nisur nga sot, 𝟯𝟭 korrik 2021, të gjithë qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt Italisë, bazuar mbi rregullat e reja.
📝 Ministria italiane e Shëndetësisë, në udhëzimin e saj të fundit, ka bërë të ditur protokollin e ri të lëvizjes edhe për vendet e listës 𝐃, ku bën pjesë Shqipëria. 👉https://bit.ly/3C0HM90
➡️Përpara nisjes duhet plotësuar formulari 𝐏𝐋𝐅. 👉https://app.euplf.eu/#/
🧪 Qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular. Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).
🔴 𝗚𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂, 𝗾𝘆𝘁𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝘀𝗵𝗾𝗶𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲̈, 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗯𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗶𝘇𝗼𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝗸𝘂 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈.𝗣𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗮𝘁𝗮 𝗾𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈ 𝗽𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗲 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗺𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗲𝘀 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁𝗮𝘃𝗲.
𝗞𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗶 𝗴𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗹𝗶𝗻𝗸𝘂𝗻 👉https://bit.ly/3yiMegR
🟢 Përpara çdo udhëtimi jashtë vendit, brenda apo jashtë Bashkimit Evropian, sigurohuni të keni informacionin e duhur për destinacionin tuaj, duke klikuar në adresën e mëposhtme zyrtare të MEPJ-së: 👇
https://punetejashtme.gov.al/…/informacion-mbi-levizjen…

Lini komentin tuaj!

Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me fshirjen e komentit tuaj.

Lajmet e fundit

LIVE INTER-JUVENTUS/ Festë zikaltër në stadium, Xheko tund rrjetën

Sport

LIVE INTER-JUVENTUS/ Festë zikaltër në stadium, Xheko tund rrjetën

  Sot luhet në stadiumin “Giuseppe Meazza”, derbi i Italisë, Inter-Juventus, e vlefshme për javën e 9 të Serisë A italiane Interi do të kërkojë ringritjen pas humbjes që pësoi javën...

“Der Spiegel” paralajmëron: Në Ballkan po lind një konflikt i ri, pasojat për Europën do të jenë të mëdha

Globi

“Der Spiegel” paralajmëron: Në Ballkan po lind një konflikt i ri, pasojat për Europën do të jenë të mëdha

    Revista gjermane “Der Spiegel” i ka kushtuar një shkrim situatës në Ballkan. “Lideri i serbëve të Bosnjës dhe anëtar i kryesisë së Bosnjë-Hercegovinës kërcënon prej vitesh se do të shkatërrojë shtetin...

Ilir Kulla te darka e ditëlindjes së yllit mediatik italian, Mara Venier.Në darkë edhe Carrisi, Parieti, Marcuzzi dhe Ferrili

Lifestyle

Ilir Kulla te darka e ditëlindjes së yllit mediatik italian, Mara Venier.Në darkë edhe Carrisi, Parieti, Marcuzzi dhe Ferrili

  Fotolajm/Analisti i njohur shqiptar Ilir Kulla në darkën e ditëlindjes se yllit mediatik italian Mara Venier, sëbashku me Alessia Marcuzzi, Alba Parieti, Sabrina Ferrili dhe Albano Carrisi