Tahir Curran Kërnaja (1917-2002), i cili mbaroi Shkollën Teknike në vitin 1937, kreu në Itali disa kurse policore para dhe…
Në organet e Partisë së Punës raportohej vazhdimisht për barsoletat e treguara në popull. Në to tallej vazhdimisht partia dhe…
Sipas njoftimit të Mëkëmbësisë të datës 16.3.1942, Qemal Stafa dhe Drita Kosturi ishin kallëzuar penalisht më 15.11.1941 në Gjykatën e…
Byroja Politike e Komitetit Qendror të PPSH-së nga informacionet e siguruara ishte organi që vendoste mbi gjykimet dhe masën e…
Më 16-23 tetor 1946 në kinoteatrin “Kosova” u mbajt kongresi i 3-të i Rinisë Popullore të Shqipërisë. Shokët e agjitpropit…
Ekzekutimi i Prek Calit dhe personave të tjerë, ndër të cilët më i njohuri është Dom Ndre Zadeja, është kryer…
Më 8.11.1995 Forumi Kombëtar i Intelektualëve Shqiptarë depozitoi një kallëzim penal në organin e akuzës për disa ish zyrtarë të…
Më 25 shkurt 1965, 11 anëtarët e ekspeditës gjeologjike të Batrës, gjatë një përpjekje për të shpëtuar një prej miqve…
Gjatë diktaturës shqiptarët gatuanin me vajgur. Vendi i gatimit ishte në banjë. Si në asnjë kohë tjetër, as në pushtimet…
Titull tipik i kohës së diktaturës kur bëhej fjalë për unitete rreth partisë së vetme të vendit, që ishte diktatoriale…
Këtë vit u mbushën 100 vjet nga zhvillimi i zgjedhjeve të para të shtetit shqiptar. Dhe si për ta përkujtuar…
Kjo ishte shpërndarja e organizatave dhe e anëtarëve të Partisë së Punës në vitin 1966. Numri i përgjithshëm i komunistëve…

Lajmet e fundit

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Politikë

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Kryekomisioneri Ilirjan Celibashi në përgjigje të pyetjes së avokatit Adriatik Lapaj ka sqaruar arsyen pse çdo fletë votimi ka një kod të veçantë që e dallon atë nga të tjerat...

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

Politikë

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

  Zëvendëskryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Erisa Xhixho në një deklaratë për mediat denoncoi krimin zgjedhor nga ana e qeverisë në deformimin e votave të shqiptarëve në zgjedhjet parlamentare të...

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

Politikë

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

  Nga Luan Rama NJË BREZ QË NUK KA NEVOJËTA MARRË NJERI PËR DORE   Përkundër zhumhurit të zgjedhjeve e gjithë përpjekjeve si në traditën tonë më të shumtuar të manipulimit të tyre, prej...