Ministrja Denaj paraqet marrëveshjen me BB për projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor

E Enjte, 19 September 2019 17:43

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, paraqiti para deputetëve në seancën e sotme plenare projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes së huasë ndërmjet Shqipërisë dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, pjesë e Bankës Botërore. Përmes kësaj marrëveshje, Banka Botërore vë në dispozcion shumën prej 17,600,000 euro për Projektin e Lehtësimit të Tregtisë dhe Transportit në Ballkanin Perëndimor, i cili do të zbatohet në disa faza, ku faza e parë mbulon Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë, ndërsa faza e dytë përfshin Bosnje-Hercegovinën, Kosovën dhe Malin e Zi.

Ministrja Denaj sqaroi se projekti parashikon zhvillimin e sportelit të vetëm doganor “Single Window”, i cili do të mundësojë komunikimin elektronik mes autoriteteve doganore dhe të gjitha institucioneve  kombëtare që lëshojnë leje, licenca, autorizime, të cilat janë të domosdoshme për kryerjen e procedurave doganore në  import-eksportin e mallrave. Sipas Ministres, kjo do të synojë uljen e kohës së zhdoganimit, uljen e kostove për bizneset, lehtësi dhe trasparencë.

“Projekti i BB do të kontribuojë në thjeshtimin e procedurave administrative për autoritetet doganore dhe operatorët ekonomikë dhe do të lehtësojë dhe sigurojë tregtinë. Gjithashtu, pritet të ketë dhe efekte financiare pasi kompjuterizimi dhe thjeshtësimi i procedurave do të mundësojë që kompanitë e vendosura në Shqipëri të përballojnë më me efektivitet dhe me kosto më të ulëta lëvizjen e lirë të mallrave. Do të rrisë efektivitetin dhe për Administratën Doganore”, u shpreh Ministrja Denaj.

Login to post comments

Lajmet e fundit

Bashkia e Tiranës nuk ka vende në kopshte e çerdhe për 80% të fëmijëve

Politikë

Bashkia e Tiranës nuk ka vende në kopshte e çerdhe për 80% të fëmijëve

  80% e fëmijëve në moshë çerdheje dhe kopshti në Bashkinë e Tiranës nuk gjejnë dot një vend në strukturat publike. Prindërit rrëfejnë se pranimi i fëmijëve kryhet përmes procedurave diskriminuese...

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Kronikë

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Një atentat mafioz me tre viktima dhe një të plagosur është regjistruar mesnatën e kaluar në Memaliaj, ku shënjestër e atentatit kanë qenë anëtarë të fisit Kalemi. Sipas autoriteteve policore, ngjarja...

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

Kronikë

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

  Vetëvrasja e Olsi Obros, njerit prej të akuzuarëve për mashtrimin e rëndë të qytetarëve duke i zhvatur me mikrokreditë, bashkëshortja e të cilit gjithashtu Elda Ibro, administratore e Micro Credit Albania...