Shpenzimet e fshehta të Sigurimit të Shtetit për vitin 1988

E mërkurë, 05 Janar 2022 19:51
Shpenzimet e fshehta të dy drejtorive të Sigurimit të Shtetit ishin 5.814.500 lekë (me kursin e atëhershëm të shtetit mbi 800 mijë dollarë). Shumën më të madhe, këtu e përfitonin dy drejtoritë në qendër (4.8 milion). Te degët hynin edhe shpenzimet e policisë. Këto shpërblime ndaheshin sipas këtyre zërave:
-Shpërblime bashkëpunëtorësh
-Veprime operative sekrete
-Pagë për punëtorët operativë ilegalë në disa rrethe
-Për bashkëpunëtorët e kontrollit postar
-Për bazat sekrete
-Për bashkëpunëtorët e birucave
Njihet fakti se detyra e bashkëpunëtorëve konsiderohej "vullnetare dhe patriotike". Për këtë arsye ata zinin pjesën më të vogël të harxhimeve të fshehta. Jepej vetëm ndonjë shpërblim për raste të veçanta.
Login to post comments

Lajmet e fundit

Britania në alarm për shqiptarë, deputetët: Të dërgohen në Ruandë, janë vend në paqe

Politikë

Britania në alarm për shqiptarë, deputetët: Të dërgohen në Ruandë, janë vend në paqe

  Fluksi i madh i emigrantëve shqiptarë që po përpiqen të hyjnë ilegalisht në Britaninë e Madhe, ka detyruar ligjvënësit atje të kërkojnë rikthim të skemës së Ruandës. Plani parashikon që individët...

Qytetarët revoltohen para zyrës së tij, Çuçi largohet nga godina e Ministrisë së Brendshme

Politikë

Qytetarët revoltohen para zyrës së tij, Çuçi largohet nga godina e Ministrisë së Brendshme

  Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi është larguar nga zyra e tij para fillimit të protestës për vdekjen e 7-vjeçares në Himarë, e cila u përplas nga skafi i drejtuar nga...

3 arsyet pse siguracionin “Karton Jeshil” duhet ta merrni nga SIGAL UNIQA

Aktualitet

3 arsyet pse siguracionin “Karton Jeshil” duhet ta merrni nga SIGAL UNIQA

  Gushti parashikohet të jetë muaji më i nxehtë i vitit dhe shumë prej nesh kanë nisur tashmë pushimet verore me zonat bregdetare janë destinacionet e preferuara.Disa zgjedhin Shqipërisë, ndërsa disa...