Sigurimi i udhëheqjes

Diel, 16 Janar 2022 10:46
Në aspektin agjenturor-operativ, Sigurimi i Shtetit ruante edhe udhëheqjen e lartë të partisë dhe Këshillin e Ministrave. Ai rekrutonte agjenturë në radhën e personalit shërbyes, ushtarëve, oficerëve dhe nënoficerëve të Gardës. Në fillesat e armës së Sigurimit ishte në nivel sektori.
Në fillim të viteve ’80 në përbërje të saj kishte 172 oficerë, 9 oficerë ilegalë, 24 nënoficerë, 6 ushtarë dhe 5 civilë. Struktura e tij ishte kjo:
-Shërbimi për sigurimin e sekretarit të parë
-Grupi për sigurimin e rajonit të vendbanimit
-Sigurimi i jashtëm ilegal
-Shërbimi i informacionit
-Seksioni teknik
-Dega e 1-rë (përgatitja dhe gatishmëria,përfshi kontrollin e ushqimeve)
-Dega e 2-të (e sigurimit të udhëheqjes)
-Dega e 3-të (e sigurimit të objekteve)
Sigurimi i udhëheqjes u shkri më 23.5.1992 me urdhër të ministrit të Rendit Publik, Bashkim Kopliku, struktura e saj i kaloi Gardës.
Emërtesat e sigurimit të udhëheqjes në vite:
1948-1962, Dega e 6-të e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit
1962-1966, Drejtoria e 3-të e Sigurimit të Shtetit
1966-1992, Drejtoria e 2-të e Sigurimit të Shtetit
Login to post comments

Lajmet e fundit

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

Politikë

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

  Komisioni i Rithemelimit ka ngritur padi ndaj kryetarit të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Tiranë, Flamur Kapllanit dhe kancelarit Donald Xhelili. Rithemelimi akuzon zyrtarët për “Shpërdorim detyre”. “Në vijim të qëndrimit të bërë...

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

Politikë

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

  Enkelejd Alibeaj vazhdoi farsën presidenciale një ditë më parë, duke arritur kulmin pasi deklaroi se kishte arritur një marrëveshje. E ashtuquajtura marrëveshje, parashikon që opozita të propozojë kandidatë në raundet humbëse...

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

Politikë

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj! Ne fund te estrades se këlyshit te 18 majit, Rripi i pantallonave te Rames do te...