"Air Al-Rama", 100 pensionistët e lumtur dhe 3431 pensionistët që zvarriten në Gjykata

E mërkurë, 19 September 2018 17:51

Sot ishte një lajm i gëzuar se kryeministri Edi Rama ka çuar me avionin e quajtur shqiptar (vetëm 10% e aksioneve janë të shtetit shqiptar) 100 pensionistë. Rama e publikoi këtë si një arritje e madhe e tij, sigurisht ka gëzuar 100 pensionistë të cilët kanë përfituar nga zemërgjerësia e Ramës dhe kanë parë e shëtitur disa rrugë të Stambollit.

Nëse herën e parë zgjodhi të dërgonte 100 studentë të ekselencës, pjesa më e madhe anëtarë të FRESSH-it socialist, fati këtë herë u ra pensionistëve.

Një kategroi shqiptarësh që me të drejtë duhet të tregojmë një vëmendje të veçantë. Dhe Rama pretendon se sot ia ka arritur.

Por, a mund të quhet arritje nëse 100 pensionistë përzgjidhen për propagandën e kryeministrit ndërsa me mijëra të tjerë enden nëpër Gjykata si shkak i ndërprerjeve të pensionit nga institucionet që Rama vetë i drejton, Instituti i Sigurimeve Shtetërore.

Në një kërkim të thjeshtë në Gjykatën Administrative, vendi ku depozitohen paditë ndaj institucioneve rezulton se janë 3431 dosje, pensionistësh që enden prej 4 vitesh në gjykatë.

pensionet.jpg

(Kërkim në faqen e Gjykatës Administrative për çështjet e pensionit)

Kryesisht të paditura janë Drejtoritë Rajonale të Sigurimeve Shoqërore me një hartë që nis nga Tirana, Lezha, Durrësi, Elbasani dhe një seri qytetesh të tjera. Problematikat që hasen më shpesh duket se kanë të bëjnë me rillogaritjen.

Shumica e individëve që kanë çuar dosjen në derën e gjykatës kundërshtojnë masën e pensionit që u është caktuar sipas llogaritjes fillestare nga secila drejtori. Pretendimi i tyre është se kjo masë është caktuar më e ulët sesa duhet të ishte përfitimi real dhe për këtë duhet të bëhet rillogaritje.

Mes të tjerave pensionistët kërkojnë edhe shlyerjen e diferencës që u është mbajtur në mënyrë të padrejtë gjatë periudhës që kanë marrë pensionin në masën e reduktuar si dhe aplikimin mbi këtë vlerë të interesave.

Një tjetër problem që haset në dosje është ajo e mungesës së njohjes së vjetërsisë për periudha të gjata kjo më evidente për ata që kanë punuar në bujqësi dhe që në shumë raste kanë paguar kontributet në mënyrë kumulative për disa vite pas disa vendimeve nxitëse të qeverisë së asaj kohe.

Në shumë raste pagesat edhe pse pretendohet se janë bërë nuk janë gjetur nga ana e Drejtorive Rajonale të Sigurimeve duke sjellë kështu një ulje të dukshme të masës së pensionit.

Kundërshtimi i daljes së parakohshme në pension apo pensione suplementare që lidhen me kategori të veçanta si ushtarakët sërish kanë shfaqur problemet e tyre dhe kjo ka bërë që listës së padive t’i shtohet edhe kjo kategori.

Dhe mjafton vetëm kaq të kërkojmë dhe propaganda e 100 pensionistëve të lumtur të Ramës të bjerë. 55news.al

Screenshot_3.jpg

Modifikuar më E mërkurë, 19 September 2018 22:29
Login to post comments

Lajmet e fundit

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Kronikë

3 të vrarë në Memaliaj/ Vritet babai i Tik Kalemit, viktimë dhe kamarieri e një klient i lokalit

Një atentat mafioz me tre viktima dhe një të plagosur është regjistruar mesnatën e kaluar në Memaliaj, ku shënjestër e atentatit kanë qenë anëtarë të fisit Kalemi. Sipas autoriteteve policore, ngjarja...

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

Kronikë

Vetëvrasja e Ibros, pas sekuestrimit të miliona eurove dhe mikrobankës së kredive: Akuzat ndaj tij dhe grupit

  Vetëvrasja e Olsi Obros, njerit prej të akuzuarëve për mashtrimin e rëndë të qytetarëve duke i zhvatur me mikrokreditë, bashkëshortja e të cilit gjithashtu Elda Ibro, administratore e Micro Credit Albania...

Pallati në ndërtim ku kreu vetëvrasjen Ibro, koha kur ndodhi ende nuk dihet

Kronikë

Pallati në ndërtim ku kreu vetëvrasjen Ibro, koha kur ndodhi ende nuk dihet

  Policia ka zbarkuar paraditen e kësaj të shtune pranë një pallati në ndërtim tek ish-stacioni i trenit, pranë Dispanscerisë së Tiranës, ku është gjetur pa jetë, me shumë gjasa i hedhur...