I lidhur duar e këmbë në pushkatim

Diel, 16 Janar 2022 10:39
Pjesë nga rregullorja mbi veprimet që kryheshin para, gjatë dhe pas ekzekutimit të vendimit të gjykatës ndaj të dënuarve me vdekje:
116-Para se të nxirren nga dhomat e izolimit, të dënuarit i lidhen fort duart me hekura prapa me litar ose zinxhirë të gjatë, që mbahet nga një polic, kurse përgjegjësi i dhomave të izolimit dhe nënoficeri i rojës e mbajnë për krahu. Afër makinës vendosen në të dy krahët roje të armatosura, ndërsa sipër saj, qëndrojnë dy policë të tjerë. Sapo të hipin në makinë, të dënuarit i lidhen fort edhe këmbët me hekura ose zinxhirë. Pas kësaj hipin në makinë edhe forcat e tjera, të cilat qëndrojnë në të dy krahët e makinës deri në fund të saj, kurse i dënuari vendoset në mes të makinës. Në makinë përpara qëndron shefi i policisë, ndërsa komandanti i repartit rri prapa së bashku me policët.
119-Me të mbërritur në vendin e caktuar, në fillim zbresin nga makina policët që do të shërbejnë si roje fikse e të lëvizshme në pika të ndryshme e pasi ata kanë zënë vendet e shërbimit, zbresin me radhë nga makina policët e tjerë ashtu siç hipën e së bashku me ta edhe i dënuari që mbahet prej litari, deri sa shkohet në vend ku do të bëhet ekzekutimi. Duart e këmbët e të dënuarit nuk i zgjidhen, në këtë rast ai qëndron i ulur.
Login to post comments

Lajmet e fundit

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

Politikë

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

  Komisioni i Rithemelimit ka ngritur padi ndaj kryetarit të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Tiranë, Flamur Kapllanit dhe kancelarit Donald Xhelili. Rithemelimi akuzon zyrtarët për “Shpërdorim detyre”. “Në vijim të qëndrimit të bërë...

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

Politikë

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

  Enkelejd Alibeaj vazhdoi farsën presidenciale një ditë më parë, duke arritur kulmin pasi deklaroi se kishte arritur një marrëveshje. E ashtuquajtura marrëveshje, parashikon që opozita të propozojë kandidatë në raundet humbëse...

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

Politikë

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj! Ne fund te estrades se këlyshit te 18 majit, Rripi i pantallonave te Rames do te...