Zbulimi Politik i Sigurimit

Diel, 16 Janar 2022 10:42
Nga pikëpamja organizative, organet e Sigurimit të Shtetit të Ministrisë së Punëve të Brendshme kanë qenë në të shumtën e kohës në tre drejtori. Njëra prej tyre e cila fizikisht qëndronte në një kat të Ministrisë së Punëve të Jashtme, drejtonte rezidenturat jashtë vendit të vendosura në ambasada. Oficerët e Sigurimit kamufloheshin me funksione diplomatike dhe ngrinin rrjetin sekret atje. Synimi kryesor ishte sjellja e informacioneve nga emigracioni politik. Ndërsa depërtimi në administratat e vendeve të cilësuara armike ishte zero. Në radhët e emigracionit politik, e vetmja armë që është përdorur ishte diznformacioni, por edhe këtu nuk shihen rezultatet e ndonjë pune të mirëfilltë agjenturore.
Emërtesat e zbulimit politik në vite:
1946-1956, Dega e Parë e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit
1956-1962, Drejtoria e Zbulimit Politik
1962-1966, Drejtoria e Parë e Sigurimit të Shtetit
1966-1991, Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit
Në vitet 80-të Drejtoria e Tretë kishte 70 oficerë dhe 4 civilë. Struktura e saj ishte:
-Dega e 1-rë (Jugosllavia)
-Dega e 2-të (vendet revizioniste)
-Dega e 3-të (Kosova)
-Dega e 4-t (Greqia)
-Dega e 5-të (Italia)
-Dega e 6-të (emigracioni)
-Seksioni i ndërlidhjes
-Seksioni i kartotekës
-Seksioni i veçantë
-Admininistrata
Login to post comments

Lajmet e fundit

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

Politikë

“Rithemelimi” padit kryetarin e Gjykatës së Tiranës

  Komisioni i Rithemelimit ka ngritur padi ndaj kryetarit të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Tiranë, Flamur Kapllanit dhe kancelarit Donald Xhelili. Rithemelimi akuzon zyrtarët për “Shpërdorim detyre”. “Në vijim të qëndrimit të bërë...

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

Politikë

Tallja me Alibeajn/ Analistët: Fitoi të drejtën që ia jep Kushtetuta

  Enkelejd Alibeaj vazhdoi farsën presidenciale një ditë më parë, duke arritur kulmin pasi deklaroi se kishte arritur një marrëveshje. E ashtuquajtura marrëveshje, parashikon që opozita të propozojë kandidatë në raundet humbëse...

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

Politikë

Petrit Vasili:17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj!

17 maji i 2017 e polli sot këlyshin e 18 majit ose incenerator-marreveshjen Balla Alibeaj! Ne fund te estrades se këlyshit te 18 majit, Rripi i pantallonave te Rames do te...