Në fundin e jetës së vet, kontradiktori Fan Noli ishte më i qartë se kurrë, e përçmonte regjimin komunist. Mirëpo,…
Parlamenti i parë i zgjedhur i shtetit shqiptar, quhej Këshilli Kombëtar. Ai përbëhej nga 78 deputetë. I dërguari i “Vatrës”…
Xhelal Riza Bushati ishte martuar në vitin 1907 me bijën e sulltan Abdylhamitit (1876-1944), Naimenë. Xhelali vdiq në Nisë të…
Në vitin 1966, në organikat e komiteteve të PPSH-së në rrethe, punonin 903 vetë. Strukturat ishin miratuar me vendimin nr.33,…
Ministri i Punëve të Brendshme, Mehmet Shehu, me një shkresë të datës 1.10.1953, urdhëroi mbylljen e kampeve nr.5 në Tiranë…
Fuqitë aleate shoqe, nënshkruan me Italinë në Paris më 10.2.1947 një traktat paqeje. Shqipëria nuk u pranua si palë nënshkruese,…
Shoferi i ministrit të Punëve të Brendshme, e përdorte benzinën për gatim. Duke përfituar nga statusi, ai shok kishte krijuar…
Në qershor 1953 njoftohej se shoferi i komandantit të përgjithshëm i vardisej një shërbyeseje. Pavarësisht propozimeve, asgjë nuk e lëkundi…
Gjatë diktaturës, pjesa më e madhe e atyre që vinin nga shtresat e përndjekurve dhe bëheshin me forcë bashkëpunëtorë të…
Në mars 1953, kapiten Rakoja, komandant i një reparti, i kërkoi komandantit të një reparti tjetër, 8 rrota tanku, me…
Një prej detyrave funksionale të Sigurimit të Shtetit ishte edhe raportimi para udhëheqjes së Partisë së Punës për atë që…
Mehdi Frashëri (1874-1963), politikan dhe burrë shteti, ishte dy herë delegat i Shqipërisë në komisionin ndërkombëtar të kufijve, në shkurt-maj…

Lajmet e fundit

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Politikë

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Kryekomisioneri Ilirjan Celibashi në përgjigje të pyetjes së avokatit Adriatik Lapaj ka sqaruar arsyen pse çdo fletë votimi ka një kod të veçantë që e dallon atë nga të tjerat...

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

Politikë

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

  Zëvendëskryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Erisa Xhixho në një deklaratë për mediat denoncoi krimin zgjedhor nga ana e qeverisë në deformimin e votave të shqiptarëve në zgjedhjet parlamentare të...

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

Politikë

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

  Nga Luan Rama NJË BREZ QË NUK KA NEVOJËTA MARRË NJERI PËR DORE   Përkundër zhumhurit të zgjedhjeve e gjithë përpjekjeve si në traditën tonë më të shumtuar të manipulimit të tyre, prej...