Kriza e thellë në shëndetësi: Ministria telefonon mjekët e dalë në pension

Premte, 01 July 2022 09:56

 

Shoqata e Infermierëve të Shqipërisë ka deklaruar se Shqipëria është në krizë për personel shëndetësor, me mungesa të mëdha të mjekëve dhe infermierëve. Kjo krizë e shkaktuar nga ikja masive e tyre jashtë vendit për shkak të politikave të gabuara nga qeveria konstatohet lehtësisht në këtë sezon vere, kur nga Ministria e Shëndetësisë po kërkohet të punësohet punonjësit e dalë në pension për të mbuluar boshllëqet sidomos në zonat turistike.

“Ashtu siç kishte parashikuar Shoqata e Infermierëve të Shqipërisë që Shqipëria do të jetë në kolaps për personel shëndetësor, ashtu po ndodh, - thuhet në njoftimin e publikuar në Fb. - Shumë spitale si shtetërore ashtu dhe private janë me mungesa të mëdha të mjekëve specialistë dhe infermierëve.

Sikur të mos mjaftonte kjo, ditët e fundit Ministria e Shëndetësisë, për të plotësuar nevojat për staf në qendrat shëndetësore verore po telefonon dhe po u kërkon mjekëve të dalë në pension të bëhen pjesë e këtyre shërbimeve.

Pse vallë kur ne ngremë shqetësime reale, ata nxjerrin lloj-lloj justifikimesh apo shpesh dhe duke përgënjeshtruar shifrat e deklaruara nga ne të largimeve masive nga Shqipëria të mjekëve dhe infermierëve dhe sot del zbuluar ky realitet ku ministria për të mos dalë zbuluar që nuk ka mjekë e infermierë, i lutet stafit të dalë në pension për t’ju bashkuar për të shërbyer?!

Kur do të ndërgjegjësohen për të rregulluar politikat e duhura të punësimit dhe vlerësimit të stafit mjeksor para se Shqipëria të bëhet monopol i një grupi mjekësh e infermierësh të politizuar që e kanë kthyer si pronë të tyre vendin e punës apo çdo post tjetër duke bërë që infermierët dhe mjekët e aftë të largohen nga Shqipëria?!

Mos vallë duhet t’i kthej sytë ministria nga vendet e tjera për të plotësuar nevojat për staf mjekësore në vend?! Nuk keni parë gjë akoma... pasi tani është vonë për të ndaluar këtë hemoragji në shëndetësi," përfundon Shoqata

Login to post comments

Lajmet e fundit

Britania në alarm për shqiptarë, deputetët: Të dërgohen në Ruandë, janë vend në paqe

Politikë

Britania në alarm për shqiptarë, deputetët: Të dërgohen në Ruandë, janë vend në paqe

  Fluksi i madh i emigrantëve shqiptarë që po përpiqen të hyjnë ilegalisht në Britaninë e Madhe, ka detyruar ligjvënësit atje të kërkojnë rikthim të skemës së Ruandës. Plani parashikon që individët...

Qytetarët revoltohen para zyrës së tij, Çuçi largohet nga godina e Ministrisë së Brendshme

Politikë

Qytetarët revoltohen para zyrës së tij, Çuçi largohet nga godina e Ministrisë së Brendshme

  Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi është larguar nga zyra e tij para fillimit të protestës për vdekjen e 7-vjeçares në Himarë, e cila u përplas nga skafi i drejtuar nga...

3 arsyet pse siguracionin “Karton Jeshil” duhet ta merrni nga SIGAL UNIQA

Aktualitet

3 arsyet pse siguracionin “Karton Jeshil” duhet ta merrni nga SIGAL UNIQA

  Gushti parashikohet të jetë muaji më i nxehtë i vitit dhe shumë prej nesh kanë nisur tashmë pushimet verore me zonat bregdetare janë destinacionet e preferuara.Disa zgjedhin Shqipërisë, ndërsa disa...