Tritan Shehu: Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.

Saturday, 27 Prill 2024 15:04

Nga Tritan Shehu:


Konferenca Anestezi-Reanimacionit, paraqitje arritjesh e perspektivash profesionale e shkencore.
Prej dy ditesh ne Hotel “Tirana” po zhvillon punimet, e ndare ne dy auditore, Konferenca e Pare Nderkombetare, njekohesisht dhe e 17 Kombetare e kesaj fushe kaq te gjere e tejet te rendesishme te shkencave mjekesore.
Spikasin se paku kater elemente gjate ketyre punimeve te sukseseshme:
1- Nje pjesemarje shume e gjere e specialisteve te vendit tone te kesaj fushe, si dhe te specialiteteve te aferta apo te ndervarura nga Anestezi-Reanimacioni.
2- Nje pjesemarje po e gjere nderkombetare e niveleve te larta shkencore, e personaliteteve e kolegeve nga Rajoni, Europa, vende te tjera me kapacitete te medha ne sistemen shendetesor, universitar, kerkimin shkencor etj.
3- Niveli i larte shkencor e profesional i referimeve e paraqitjeve te shumta, i diskutimeve interesante, qe karakterizojne kete Konference me nivel te larte.
4- Paraqitja e ndryshimeve statuore te kesaj Shoqate, per ta bere ate edhe me shume pro aktive ne zhvillimet pozitive te te ardhmes se kesaj fushe te mjekesise. Po keshtu per kete qellim per zgjerimin e bashkepunimit me shoqatat e tjera si motra e institucionet e ndryshme te nevojeshme.
Gjithashtu i rendesishem konsiderohet dhe qendrimi aktiv i Shoqates ne diskutimin profesional per te verteten e komplikacioneve a veshtiresive te mundeshme mjekesore para antareve te saj, nxjerrjen e konkluzioneve zhvilluese per te ardhmen prej tyre.
Pergezimet e falenderimet me te mira atyre qe kontribuan me pasjon e vullnet ne suksesin e kesaj Konference, referuesve dinjitoze e te gjithe pjesmaresve te nderuar.

Modifikuar më Saturday, 27 Prill 2024 15:06
Login to post comments

Lajmet e fundit

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Sport

Toni Kroos njofton fundin e karrierës/ BILD: Po largohet lideri i kombëtares...

Nga Christian Falk, BILD   Ai ka qenë prej vitesh një nga yjet tanë më të mëdhenj aktivë të futbollit në mbarë botën. Por jo për shumë kohë...  Lideri i kombëtares Toni Kroos...

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Sociale

Fluksi i pushuesve nxit turizmin detar/ Sigurimi i Përgjegjësisë për mjetet lundruese, çka ju nevojitet për një lundrim të qetë

Vrulli i turizmit gjatë viteve të fundit në Shqipëri ka nxitur zhvillimin e aktiviteteve të turizmit detar për qëllime çlodhëse dhe argëtuese.  Sipas Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit deri më tani...

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Politikë

Onelda Zefi: Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin do ta bente "Kombiart".

Nga Onelda Zefi: Vendoset veto ne lulishten e vetme qe ka ngelur ne zonen e Parafabrikateve tek Rr:Llambi Bonata ne Kombinat. Shikoni sesi Lali Eri vazhdon te tallet me Kombinatin te Cilin...