Kiço Foto Llazari, 32 vjeç nga Lukova ishte arrestuar më 20.6.1946. Akuzoje se ishte lidhur me reaksionarë dhe u kishte…
Ky telegram i vitit 1952 tregon gjendjen e një familjeje në Shkodër. Bashkëshoerti i dënuar dy herë. Me pasuri të…
Kampi i Valiasit është ndër më të njohur në vitet 1945-1953. Këtu është punuar kryesisht në fermën “Ylli i kuq”…
Përveç pjesës “natyrale” të Kampit të Tepelenës, herë pas herë sillej nga Ministria e Punëve të Brendshme edhe ndonjë që…
Sipas njoftimit nr.40, datë 8.3.1951, drejtori i ndërmarrjes lokale lëndë djegëse, anëtar partie, pasi lexoi artikullin e gazetës “Zëri i…
Regjimi komunist deklaroi në vitin 1960 se tri shtete: Jugosllavia, Greqia dhe SHBA, në bashkëpunim me grupe shqiptare brenda dhe…
Në 14 – 15 korrik 1955 kampi nr.2, i cili ishte formuar në vitin 1951, u zhvendos në Rinas të…
Nëse këtë bisedë do ta publikosh pa emra, çdokush mund të kuptojë se po zhvillohet ndonjë debat agronomësh. Nuk është…
Rrallë do gjesh shtete në botë që të kenë qenë aq të pamëshirshëm me njerëzit e shkolluar. Inxhinierë, doktorë, profesorë,…
Ata që shërbenin për të mbajtur të izoluar të internuarit në Kampin nr.4 në Tepelenë ishin gjithsej 29 veta, 21…
Pjesë nga mbledhje e sekretariatit të Komitetit Qendror të PPSH-së në të cilën diskutohej edhe për stallat, djegien e bagëtive…
Në 24-28 maj 1944, sipas modelit tërësisht jugosllav, komunistët organizuan kongresin e Përmetit, që ishte edhe themeli i pushtetit të…

Lajmet e fundit

Rinia në mbështetje të folëtores së Sali Berishës.

Politikë

Rinia në mbështetje të folëtores së Sali Berishës.

Dje ,Ish-kryeministri Sali Berisha ka nisur bashkebisedimin me qytetarët dhe anëtarët e PD-së, ku e gjithe salla e priti me mjaft entuziazem dhe  brohoriste me te madhe emrin e doktorit...

Lëkundet veriu i Shqipërisë! Tre goditje tërmeti në orët e para të mëngjesit

Aktualitet

Lëkundet veriu i Shqipërisë! Tre goditje tërmeti në orët e para të mëngjesit

  Lëkundet veriu i Shqipërisë! Tre goditje tërmeti janë ndjerë në orët e para të mëngjesit të sotëm.   Sipas Institutit të Gjeoshkencave, lëkundja e parë ka qenë në orën 04:19 minuta të...

Qytetarët afganë në Shqipëri: Duam të shkojmë në SHBA

Aktualitet

Qytetarët afganë në Shqipëri: Duam të shkojmë në SHBA

  Rreth 700 refugjatë afganë kanë mbërritur deri tani në Shqipëri, që prej 27 gushtit kur mbërriti grupi i parë. Disa prej tyre, ish zyrtarë të qeverisë së rrëzuar në Afganistan...