Gazeta “Bashkimi” e datës 28 qershor 1946 hapet me lajmin e madh sipas së cilit “Gjeneral kolonel Enver Hoxha dekorohet…
Jehona e vizitës së Enver Hoxhës vazhdoi të përcillet në të gjithë gazetën “Bashkimi” të Tiranë. Në krye të faqes…
Më 24.7.1946, Enver Hoxha u takua me ministrin e Punëve të Jashtme të Jugosllavisë. Gazeta “Bashkimi” e datës 26 qershor…
Në marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë, vizita e kryeministrit Enver Hoxha në Jugosllavi më 23 qershor – 2 korrik 1946,…
Më 22.6.1991, sekretari i shtetit Xhejms Bejker (James Baker) zhvilloi një vizitë historike në Tiranë. Në sheshin “Skënderbej”, atij iu…
Dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, preku një grup të madh pronarësh në Kavajë, iu morën…
Nga Lirim Harka* Xhafer Sherif Sadiku, për mbi një shekull i njohur si Xhafer Shelqi, u lind në 1866, në…
Dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, preku një grup të madh pronarësh në Fier, iu morën…
Dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, preku një grup të madh pronarësh në Gjirokastër, iu morën…
Elbasani 1-Hiqmet Baholli e pjesëtar, 1 shtëpi 2-Hiqmet Baholli, 2 dyqane 3-Nazmi Baholli, 1 dyqan, 1 depo 4-Trashëgimtarët e Xhafer…
Me dekretligji nr.801, datë 22.3.1950 “Mbi shtetëzimin e disa ndërtesave private”, u shtetëzuan shumë shtëpi, dyqane e depo në Delvinë…
Deri në vitin 1950 regjimi komunist kishte bërë konfiskime pronash të “armiqve të popullit”, shtetëzime të ekonomive e sipërmarrjeve të…

Lajmet e fundit

Rreth shkëputjes nga ‘Berishizmi’

Politikë

Rreth shkëputjes nga ‘Berishizmi’

  Nga Mehmet Elezi - 20/10/2021 Kërkojnë me u shkëputë nga “berishizmi”. Berishizmi është pak a shumë periudha me protagonist Berishën. Mos duan të thonë: -me u shkëputë nga NATO? Anëtarësimi në NATO u...

Me pamje, mësymja e RENEA në një lokal në Kukës, arrestime për drogë dhe baste

Kronikë

Me pamje, mësymja e RENEA në një lokal në Kukës, arrestime për drogë dhe baste

  Policia e Kukësit në bashkëpunim me forcat RENEA ka zhvilluar një operacion antidrogë në Kukës të koduar si “Vila”për shkatërrimin e një baze droge në një lokal të marrë me...

Mitrovicë, anëtarët e 'Listës Serbe' i drejtohen së bashku kutive të votimit

Politikë

Mitrovicë, anëtarët e 'Listës Serbe' i drejtohen së bashku kutive të votimit

  Lista Serbe është partia e vetme serbe e Kosovës, e cila në të gjitha zgjedhjet merr pjesë me mbështetjen e Beogradit zyrtar. Pjesëtarë të këtij subjekti janë parë bashkërisht të dielën...