Nga e majta: Hiqmet Delvina (nënkryetari), Pandeli Evangjeli (kryetari) dhe Ejell Serreqi (sekretari). Foto Ristani. Arkivi i familjes Delvina.
Personi në foto me uniformën e ceremonialit shtetëror është njëri prej nëpunësve më të aftë të kësaj fushe, Sotir Martini,…
Në foto është Rauf Fico (1881 – 1944) gjatë paraqitjes së letrave kredenciale në vitin 1938, kohë kur sapo ishte…
Në korrik 1922, i shoqëruar nga sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Xhafer Vila (i pari djathtas),…
Është ndarë sot nga jeta shkrimtari, gazetari, komentatori, ish sportisti dhe ish i dënuari politik, Ahmet Haxhi Golemi. Ishte redaktor…
Rindërtimi i Burgut të Burrelit si dukej nuk parashikoi godinat ku do rrinin partizanët që do bënin roje. Në fillim…
Në vitin 1946 nisi rregullimi i Burgut të Burrelit. Sipas raportit të datës 28.9.1946 të Degës së Ekzekutimeve të Dënimeve,…
Burgu nr.3 Burrel, i njohur më pas me numrin 321, u çel në vitin 1946. Burgu është ndërtuar midis fundit…
Nga shuma prej 10 milion dinarësh jugosllavë, sipas shkresës së datës 28.9.1945, 4 milion u përdorën për të veshur ushtrinë…
Sipas shkresës së datës 21.9.1945, qeveria jugosllave i akordoi “qeverisë demokratike shqiptare” një fond prej 10 milion dinarësh. Prej tyre,…
Në nëntor 1916, u lajmërua vdekja e perandorit Franz Jozef, i cili vetëm pak kohë më parë kishte festuar 80-vjetorin…
Tahir Curran Kërnaja (1917-2002), i cili mbaroi Shkollën Teknike në vitin 1937, kreu në Itali disa kurse policore para dhe…

Lajmet e fundit

Rreth shkëputjes nga ‘Berishizmi’

Politikë

Rreth shkëputjes nga ‘Berishizmi’

  Nga Mehmet Elezi - 20/10/2021 Kërkojnë me u shkëputë nga “berishizmi”. Berishizmi është pak a shumë periudha me protagonist Berishën. Mos duan të thonë: -me u shkëputë nga NATO? Anëtarësimi në NATO u...

Me pamje, mësymja e RENEA në një lokal në Kukës, arrestime për drogë dhe baste

Kronikë

Me pamje, mësymja e RENEA në një lokal në Kukës, arrestime për drogë dhe baste

  Policia e Kukësit në bashkëpunim me forcat RENEA ka zhvilluar një operacion antidrogë në Kukës të koduar si “Vila”për shkatërrimin e një baze droge në një lokal të marrë me...

Mitrovicë, anëtarët e 'Listës Serbe' i drejtohen së bashku kutive të votimit

Politikë

Mitrovicë, anëtarët e 'Listës Serbe' i drejtohen së bashku kutive të votimit

  Lista Serbe është partia e vetme serbe e Kosovës, e cila në të gjitha zgjedhjet merr pjesë me mbështetjen e Beogradit zyrtar. Pjesëtarë të këtij subjekti janë parë bashkërisht të dielën...