Nga Kastriot Dervishi Krejt pa asnjë arsye apo bazë ligjore, në vitin 1948 doli një ligj për shtetëzimin e bagëtive.…
Nga Kastriot Dervishi Arkivistët i trajtojnë dokumentet njësoj, pas asnjë lloj privilegji apo nënvlerësimi. Nuk ka rëndësi regjimi apo rendi…
Nga Kastriot Dervishi Pas një batërdie trevjeçare kundër themeleve të shtetit shqiptar (që vijoi për një kohë të gjatë), duke…
Gjatë diktaturës komuniste, dolën një sërë librash për ata që quheshin “heronj të heshtur”, domethënë punonjës zyrtarë ose ilegalë të…
Në procesin kundër personave që u akuzuan dhe ekzekutuan pa lidhje me hedhjen e dinamitit në legatën sovjetike, vetëm një…
Lista e tretë u përpilua nga Dega e 3-të e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit (Mbrojtja e Ekonomisë Socialiste, njohur…
Nga Kastriot Dervishi Dega e 2-të e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit në MPB, e cila kishte si lëndë pune…
Nga Kastriot Dervishi Për dinamitin në legatën sovjetike u kryen shumë arrestime në datat 20-23 shkurt 1951. Këtyre iu bashkuan…
Me rastin e dinamitit në legatën sovjetike, më 20-23 shkurt 1951 u arrestuan rreth 170 persona. Nga Instituti i Studimeve…
Në listën me 19 persona të përpiluar nga degët e parë (zbulimi politike) dhe pestë (legatat) të Drejtorisë së Sigurimit…
Nga Kastriot Dervishi Organizata Bashkimi Kombëtar e drejtuar nga Sejfulla Shima, zgjodhi kohën e hedhjes së dinamit të legatën sovjetike…
20 shkurti 1991 ka pasur shumë arrestime. Në Gjykatën e Tiranës u dërguan shumë kallëzime penale nga Drejtoria e Punëve…

Lajmet e fundit

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Politikë

Avokati sfidon Celibashin: Zgjidh një bllok dhe unë do e gjej për kë ke votuar

Kryekomisioneri Ilirjan Celibashi në përgjigje të pyetjes së avokatit Adriatik Lapaj ka sqaruar arsyen pse çdo fletë votimi ka një kod të veçantë që e dallon atë nga të tjerat...

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

Politikë

LSI denoncon masakrën zgjedhore, Xhixho: Dëmtim me dashje i materialeve zgjedhore

  Zëvendëskryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Erisa Xhixho në një deklaratë për mediat denoncoi krimin zgjedhor nga ana e qeverisë në deformimin e votave të shqiptarëve në zgjedhjet parlamentare të...

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

Politikë

“LSI me fat që mbështetet nga të rinjtë”, Luan Rama: Një brez që nuk ka nevojë të marrë njeri për dore

  Nga Luan Rama NJË BREZ QË NUK KA NEVOJËTA MARRË NJERI PËR DORE   Përkundër zhumhurit të zgjedhjeve e gjithë përpjekjeve si në traditën tonë më të shumtuar të manipulimit të tyre, prej...