Një i dënuar politik lirohej më 10.6.1959 nga Reparti nr.303 Tiranë, pasi kishte vuajtur gati 10 vjet heqje lirie. Ato…
Në kalendarin e datave imagjinare të “çlirimit” (ndaj një ushtrie të huaj që kish nisur qartazi tërheqjen), figuron edhe 14…
Doktor Zoi Xoxa (1902-1989), diplomuar jurist në Fakultetin e Drejtësisë në Romë në vitin 1926 ka qenë politikan, gazetar dhe…
Pas vitit 1948 këshilltarët dhe specialistët sovjetikë u dyndën në të gjitha sektorët e partisë dhe të shtetit. Nuk kishte…
Në nëntor 1990 pasi kishte marrë informacionin për mbajtjen e ceremonisë së parë fetare (mesha katolike) në Shkodër, Ramiz Alia…
Pas meshës së 4 nëntorit 1990, e cila u zhvillua me një numër të kufizuar njerëzish, më 11 nëntor 1990,…
Më 3 tetor 1944 komanda e trupave gjermane të juglindjes lëshoi urdhrin e zbrazjes së gjithë forcave të saj nga…
Enver Hoxha në plenumin e 5-të të KQ të PKSH-së, mbajtur më 21 shkurt 1946, midis të tjerash deklaronte: “Gjithashtu…
  Dr. Musa Ahmeti Milan Shuflaj u lind më 8 nëntor 1879 në Lepoglavë të Kroacisë. Shkollën fillore e mbaroi…
Nga Kastriot Dervishi Telekomedia “Gjuetia e fundit” me protagonistë kryesorë aktorët e mirënjohur Vasillaq Vangjeli dhe Koço Devole, në të…
Më 8-14 nëntor 1941 në Tiranë u organizua për herë të dytë një mbledhje me delegatët e 3grupeve komuniste, e…
Edhe në vendime të gjykatave, shihen në jo pak raste përdorimi i një gjuhe primitive që nuk kishte të bënte…

Lajmet e fundit

Nuk është mish derri, por kodi i Ndragheta-s

Politikë

Nuk është mish derri, por kodi i Ndragheta-s

  Nga Enkel Demi Ka një zakon rilindas që pas çdo skandali kërkohet qesharakja, në mënyrë që e pabëra të bëhet e pabesueshme. Kështu u reagua edhe për përgjimet e organizatës mafioze...

Xhixho: Të drejtat e grave, lufta ndaj dhunës dhe politikat për barazinë gjinore janë prioritete kryesore të LSI

Politikë

Xhixho: Të drejtat e grave, lufta ndaj dhunës dhe politikat për barazinë gjinore janë prioritete kryesore të LSI

  Nënkryetarja e LSI-së, Erisa Xhixho gjatë fjalës së mbajtur në prezantimin e programit elektoral për zgjedhjet e 25 prillit, tha ndër të tjera se të drejtat e grave dhe vajzave...

Programi i LSI për ZONAT E LIRA EKONOMIKE/PROJEKTI PER DURRËSIN.

Politikë

Programi i LSI për ZONAT E LIRA EKONOMIKE/PROJEKTI PER DURRËSIN.

Programi i LSI 🌹 për ZONAT E LIRA EKONOMIKE PROJEKTI PER DURRËSIN📍 DURRËSI 1️⃣ DHE DURRËSI 2️⃣: ➡️ Gjenerim të mijëra vendeve të reja pune.➡️ Projekt me incentiva fiskale që thithin...