Kisha lexuar dokumente të partizanëve të Dushan Mugoshës dhe Miladin Popoviçit për konfiskime të mallrave dhe bagëtive gjatë luftës, por…
  Kuvendi ndalon studimin e krimeve të Miladin Popoviçit dhe Dushan Mugoshës Tani, Kuvendi i Shqipërisë sapo mbylli diskutimet dhe…
Më poshtë është një listë e drejtorive dhe enteve të shtetit shqiptar së bashku me titullarët e tyre në vitin…
Administratat e Oborrit Mbretëror dhe Këshillit të Shtetit në vitet 1937-1939 Ministria e Oborrit Mbretëror i paraqiste mbretit, aktet, ankesat,…
Organika e mëposhtme i takon nëpunësve kryesorë të shtetit shqiptar në vitin 1937. Sikurse do shihet, ndërtimi i aparatit shtetëror…
Pasi Brigada e 12 komuniste “çliroi” Vlorën (për të cilën nuk ka asnjë raportim bilanci se sa të vrarë apo…
Të shkruaje për Enver Hoxhën vitet e para pas lufte nuk ishte aq e lehtë. Mjetet e propagandës së kohës,…
Dikur në qendra pune, ndërmarrje, reparte, apo në vende të dukshme në lagje, ekzistonte një kënd i quajtur emulacioni. Në…
Fatos Lubonja vuante dënimin për agjitacion e propagandë qysh nga data 25.7.1974. Ai u arrestua më 23.2.1979 së bashku me…
Në foto është ekipi i Ministrisë i Punëve të Jashtme në vitin 1937 me në krye sekretarin e përgjithshëm Dhimitër…
Deputetët që krahasova me foton e dy deputetëve të viteve ’30 janë Fari Stara (1909) dhe Abedin Bidollari (1911), lindur…
Dr.Jani Melo përfaqësonte minoritetin grek në Parlamentin e Shqipërisë në vitet 1932-1939. Ai u arrestua nga komunistët më 23.7.1947. Vuajti…

Lajmet e fundit

Nuk është mish derri, por kodi i Ndragheta-s

Politikë

Nuk është mish derri, por kodi i Ndragheta-s

  Nga Enkel Demi Ka një zakon rilindas që pas çdo skandali kërkohet qesharakja, në mënyrë që e pabëra të bëhet e pabesueshme. Kështu u reagua edhe për përgjimet e organizatës mafioze...

Xhixho: Të drejtat e grave, lufta ndaj dhunës dhe politikat për barazinë gjinore janë prioritete kryesore të LSI

Politikë

Xhixho: Të drejtat e grave, lufta ndaj dhunës dhe politikat për barazinë gjinore janë prioritete kryesore të LSI

  Nënkryetarja e LSI-së, Erisa Xhixho gjatë fjalës së mbajtur në prezantimin e programit elektoral për zgjedhjet e 25 prillit, tha ndër të tjera se të drejtat e grave dhe vajzave...

Programi i LSI për ZONAT E LIRA EKONOMIKE/PROJEKTI PER DURRËSIN.

Politikë

Programi i LSI për ZONAT E LIRA EKONOMIKE/PROJEKTI PER DURRËSIN.

Programi i LSI 🌹 për ZONAT E LIRA EKONOMIKE PROJEKTI PER DURRËSIN📍 DURRËSI 1️⃣ DHE DURRËSI 2️⃣: ➡️ Gjenerim të mijëra vendeve të reja pune.➡️ Projekt me incentiva fiskale që thithin...